Københavns Bombardement


Britisk terrorbombning af København mellem 2.-5. september 1807. Briterne var bekymrede for, at Danmarks store flåde af krigsskibe ville falde i hænderne på ærkefjenden Napoleon i Frankrig.
De sendte derfor en stor invasionsflåde mod Østersøen for at få den danske flåde udleveret. Briterne forsøgte at få en aftale på plads, men det faldt til jorden.
Den 16. august gik briterne i land ved Vedbæk nord for København. Styrkerne omringede hurtigt København. Den 1. september afleverede briterne en opfordring til overgivelse og udlevering af flåden.  Danmark nægtede.

Angrebet blev sat i gang den 2. september klokken halv otte om aftenen. Bombningen af København i 1807 bliver kaldt et terrorangreb, fordi briterne bombede uden hensyntagen til civile og civile bygninger.
Det intense bombardement varede tre døgn. Så kapitulerede Danmark. Briterne forlod efterfølgende København med hele den danske flåde.
Der er forskellige versioner af dødstallet og antal af sårede. Traditionelt har tallet ligget på 1600 dræbte og 1600 sårede.
Nyere forskning peger på 400 dræbte frem for 1600.